Vemodets tisdag- ä som vacker den å

   Lossen (tidig måndag, snö bort på fjällena)

    Har vart i kamp mä granngubbens lufkompressorn i ca 20år. Jag förlora idag å. Han vill aldrig starta när jag fingrar. Så jag får knacka på hos Sven-Ingvar, stör honom å Anna- Märta mitt i frukosten, å glatt får jag hjälp. Mä ett vrål är cykeln pumpad igen. Tack



Hade en som en vemodskänsla i mig när jag cyklade på byn idag. Sommarn säger hejdå, allt är lugnt och tyst. Igår gick barnen till skolan med alldeles nya ryggsäckar och pennskrin. Jag fick känslan av att vara en gammal tant som iaktar en ny höst komma. På cykeln idag såg jag gamla tomma hus å mötte nästan inga människor. Tänkte, kära nån är de stan man ska till för liv och rörelse. Sen stannade jag till med cykeln lyssnade på fåglarna och tänkte. Näää! De ä i skogen de händer...:)

MARATHON Ljungdalen-Funäsfjällen 42km





På lördagsförmiddan läste jag ett sms i telefonen min, de stod "du Lotten, spring maran, jag tar nå jourtimmar åt dig idag ja". Så tjoffs for jag upp ur sängen min, in i köket, ringer en Kalenius å berätta att jag fått nå timmar ledigt från räddningstjänsten. "Jes, säger han! Transfer bussen går utanför museet om 20min, kör hårt!" Så tjoffs, på mä springkläderna, in mä nå gårdagsköttbitar i munnen å vatten i flaskan. High ho! Mot startgaten i Ljungdalen! 42km löpning var helt otroliga, man bor ju sååå vackert här i fjällena! Lyssnade på fin klassisk musik gjorde jag å... Lalalalaaa! Men så! När jag hade 6km kvar så kom jag ikapp en seg kvinna i rosa jacka, å då blev de fight. Hahaha! Sjukt envisa visade de sig att vi båda var, tokkutning blev de genom FUNÄS å in i mål!!! Jihooo va roligt! Tack Kalenius (Helags Adventure) för grymt arrangerat race!

MINA TANKAR/ L Rapp 2012-08-22

Att vara fri i framtiden
Det ä som en konst att klura ut va man själv vill ha i sin framtid. Vad är det som verkligen ÄR/kommer att vara viktigt för mig? En viktig slutsatts jag har dragit av mina framtidstankar är att jag vill uppnå/eftersträva en balans av trygghet/frihet. En trygghet jag vill ha är ekonomisk trygghet. Samtidigt vill jag ha en massa fri och ledig tid. Hur ser en sådan lösning ut? Jo! Lösningen är att skippa de skyhöga lånen på en gigiantisk villa, som  "man bara måste ha" och skippa den där dyrbilen, som endå bara ska rulla...

Klokhet kan gömma sig bakom fåordighet
En människa kan va väldigt klok, utan att besitta ett klokt språk. Det gäller att vara öppen för att det klokaste huvudet inte hörs och syns högst av alla. Språket växer då det används och det finns många där ute som saknar andra kloka att tala till och med.

Relationen, DU & JAG
En väldigt vanlig orsak till relationer som inte fungerar bra, är att gränsen mellan DU och JAG har blivit för otydlig. Det kan vara relationer med kollega, vän, mamma, partner, son, syster... Ett övertramp på DU, kan vara -ska du ha den där tröjan på dig? eller  -vad har jag sagt om att använda den där skärbrädan!? 
I goda relationer är gränsen tydlig mellan min värld och mina åsikter---- till din (DU)-världen. I goda relationer finns även en god sortering på vad som är viktigt i den gemensamma världen och vad som är oviktigt i denna gemensamma värld.

Hantera de tankar jag tror andra tänker om mig
Att vilja veta vad andra människor tycket och tänket om det jag säger och gör, är i grunden något gott. För det leder till en förståelse och ödmjukhet, som gör att "man int klampar in mä smutskängorna i fin-salen". Viljan om att alltid beté sig rätt, leder dock till osäkerhet och sänkande av både själförtroende och självkänsla. Ett första steg jag ser för att bryta när detta börjar bli ett negativt mönster för mig, är att -ett, bli medveten om detta är ett negativt tankesätt.  -två, bestämma mig för att STANNA kvar i mig själv. -tredje steg jag har tänkt, när jag tycker att det är svårt att stanna i mig själv, är att skapa ett större avstånd till det jag möter. Såsom när jag går in i ett rum med människor som får mig känna mig osäker. Då tänker jag "där borta sitter en grupp människor. Punkt". Eller om jag säger något klantigt, då tänker jag ooo va denna människa reagerade roligt på vad jag sa. PUNKT. Inga mer tankar om det, inget ångrande, no worries, be happy... :)

Vill du till målet? -VÅGA!
Från boken the Secret, har jag fått många tankar om att våga drömma. Grunden i den bokens filosofi, tolkar jag är att -1 DRÖM OM MÅLET  -2 SE DIG SJÄLV NÅ MÅLET  -3 SE DIG SJÄLV I STOR TACKSAMHET VID MÅLGÅNGEN. 
Människans tillstånd och tankar är som magnetism. Negativt möter, negativt. Posetivt möter posetivt. En människa som vet att det kommer nå målet, kommer också möta de tillfälligheter/människor som tar den till den målgången. Utmaningen är att bibehålla fokuset på målgången, speciellt då vägen är och känns lång, våga övertala tvivlet. Det kommer krävas mod att övertala tvivlet, speciellt om det är ett ovanligt mål. För då blir det att bryta obruten mark. Att bryta en väg i ett landskap där ingen tidigare sett en väg,  leder ofta till ifrågasättningar från människor som står brevid och ser på. Det kommer komma stunder då du känner "den här vägen kommer aldrig bli färdig" målet är sååå långt borta. Framför dig är bara en tjock skog, regnet öser ner, spaden slår i sten efter sten. Spett och spade, spett och spade. Just då skiljs agnarna från vetet. Vågar du bibehålla fokuset på målet? Vågar du?
Brinner du för det här? 
DU VÅGAR, DU BRINNER! 
VÅGA DÅ, BRINN OCH VÅGA! Snart kommer du märka att människor som sett din önskan, din fasta blick på målet, din glöd. De kommer plötsligt dyka upp, tillfälligheten kommer till dig, människorna kommer till dig där du står i gropen av lera. De kommer, de kavlar upp ärmarna och med skratt tar de en spadar och gräver. Gräver och gräver och skratten sprider sig, efter många arbetstimmar är den helt nya vägen bruten och du står där i en sådan enorm tacksamhet. Vart kom tillfälligheterna ifrån? Du frågar till människorna, vart kom ni människor ifrån? Hur kan jag tacka er? De svarar dig- målet skulle nås och DET NÅDDES.

Målet är FERNI & VERBIER EXTREME

Som jag har nämnt tidigare så ä de extremskidåkning som gäll 100% för mig på vinterhalvåret. På sommarhalvåret gäll min drös av extrajobb. Idag var de som på rälls. Ååå dagens bästa överraskning stod i finkjolen på perrongen i Sundsvall. De va ingen mindre än fin KRISTINA BERGLUND! :) EN SÅN MAGISKT FIN ÖVERRASKNING! En fröken som bor å pluggar uppi Ume, men som ä en utav mina absolut närmsta från barndomsåkningen. Vi hade båda rast i finvädret å då blev de såklart biljettmaskins-surr... Näää... De blev surr om anledningen till varför springer runt mä biljettmaskiner... Vi vill ju till berg, snö å åkning,.. Hellst nyss, men nu är vi här, de ä augusti, å de ä sååå jämarns gött! :)

Tis 14/8/12. Cykelmöte i storstan mä COACH Carina Vinberg

Cykling å med hjälp av Carina Vinberg är dagarnas fokus och tankar inställt på vintern 2012, SNÖ, SVÄNGER, BERG, LANDNINGAR.
Denna underbara kvinna ordnade även tid för tester av min kropp, 
hos Welledges, Martin Fransson.
Låt vintern komma, säger jag bara! :)

Ride of hope- Ta å cykla mä mig, å Erika Harlin


Nu denna torsdagskväll surra jag mä en fröken Erika Harlin som i förra månaden cyklade mä Mikaela Sundbaum, från Karesuando-Smygehuk (tour de Öst). Kan tillägga i tour de Öst-historien, att efter att Erika kommit fram till Smygehuk så kände hon, nej jag vill cykla mer. Så då fortsatte hon trampa upp till Oslo, tog norsktåget upp till Röros och sedan trampade hon därifrån hem till vår gemensamma stuga i Funäs. Nog om de ikväll var de cykelpepp över luren och vi bestämnde oss för att cykla sista sträckan av Ride of Hope. Så på söndag blir det en god 92km cykling (Uppsala-Sthlm). Hopp, bidrag och tankar ska vi bidra med från våra sadlar, vill du haka på detta lemmeltåg mä mig å Erika så hör av dig.

Mer info finns även på denna sida Ride of Hope.

Erika Harlin är en utav många underbara idoler/inspiratörer jag har, hon är 24år, skidpatrullör och arrangör av Funäsfjällens Multisportrace. Denna tävling går av stapeln 1sep. Årets bana går från Hamra till Funäsdalens by. Hi ho! / Lotten Rapp

NU DRAR stintorna frå GETBERGETS ALPINA


Om de ä nån gång i livet jag får en sån här resa så ä de nu.  Åren har gått sen jag bodde på samma by, vi tre barndomsvänner. Må räkna lite... jo...de ä nio år sen vi alla var boende här på byn och åkte upp å ned för Getberget tillsammans. Lollo ä färdig brandingenjör. Kickan tog just kandidatexamen, men flyttar nu med sin snowboard till Kanada. Emelie pratar på radion, å jag flax-fläskar ju skidåk. :) Alla fyra (+väskor +grill+ longboards+ fotboll+ tält+ kylbage) in i min kombi-bil och sedan drog vi igång väderprognoserna. Från Östersunds spöregn skulle vi... Iväg... mot... Dalarna blev de...
Tältmys vi skogssjö utaför Falun
Finvär i Öregrund alltså, ok då rullar vi dit...
Hmm hmmm hmmm... Öregrund de bynamne har jag nog hört förr... Ja!!! I vintras hörde jag talas om de bynamnet, när jag bodde i Engelberg, Schweiz... Björn som jobba på lodgen där surrade ju om sin stuga utanför Öregrund. TJEJER, JAG RINGER HAN!... Ok, vi tar färjan ut till Gräsö sen komma han å båten och kör oss ut, ut , ut tills hans ställe, najs!! :) Tack Björn för gästfriheten! 




Jaaa! Å Urkult - festivalen hamna vi på å... Nå så jävulskt frän stämming!
Jag var lite mer estet-flum när jag var i högstadieålder, å de var då jag var på Urkult som mest, men jes allt var sig likt... Man bara som släpper loss, TOTALT!

-------------------------------------------------------------------------------

Eldnatten- tårar i ögona, gåshud på arman
Eldnatten avslutades mä Laleh, å vilken vacker värld!
På ett bananskal gled jag sedan vidare från Urkult och sedan in på en helt annan festival nere i Härnösand. Wow.. Mer, mer, mer gåshud skulle de bli!
Lyssna å få lite gåshud du mä!


De blev kanske lite snett i min extremskidåknings-rapportering nu. Kultur och semester är vad bilderna visar, men min sanning är att det är fysträning som fyller upp min vakna tid... Snart ska ni få va mä på de igen! Kör hårt där ute så läng!
Mitt sikte är på toppen. Kram/ L