I´ll tell you about FIEBERBRUNN! (In Swedish :)


FWT Journal 2015 - EP6 - Ski Women Contest in... by FreerideWorldTourTV Lotten Rapp

Alltså nu börjar det smälta in lite i hjärtat vad som hände igår här i Fieberbrunn. Vaknade 4:45, hoppade i understället och sprang bort till hotellets lobby för att få Wi-fi och skype-kontakt med mentalcoach Carina Vinberg. Gömde mig i ett hörn här för att köra fokuseringsövningar inför tävlingsdagen. Efter de, snabbt på med löparskorna och ut i riktig kyla och snöfallande mörker, inför tävling vill jag ut och köra några snabba löpryck för att väcka tävlingsnerverna i kroppen. Sedan in i värmen, lasta in massa hotellfrukost i magen. När ljuset började komma och liften starta kl 6, ser vi alla att snöfallsdimman ligger tjock. Vi beger oss upp för liftarna, upp på berget och vädret blir bara tuffare. På toppen av gondolen är det näst intill storm. Så vi blir meddelade av tävlingsledningen att vi ska avvakta, så jag lägger mig och sover i en liten godsvagn där uppe i gondolstationen. När ljuset kommit ännu lite mer bestämmer jag och Eva Walkner oss några morgon-åk för att hålla igång benen. Riktigt lyxigt att få åka skidsystem i ensamhet. Timmarna går och jag upplever att många åkare börjar tappa modet, för vädret är riktigt vidrigt. Men arrangörerna har rätt vid 10-tiden lättar molnen och vindarna lägger sig en aning. Så i våra kikare får vi se en föråkare köra ned för tävlingsberget. Det ser helt okej ut, men jag känner lite chock när tävligsledare Nicolas Hale-Woods utropar "ok girls, let´s go up there!". Så vi skidar ned till en gondol i dalen tar oss runt tävlingsberget och hikar/klättrar upp baksidan i blåst. Väl där uppe kommer helikoptern som ska installera den gigantiska startgaten, den stora SWATCH-startgaten hänger och dinglar rejält under helikopterns vajer. De gör tror jag fem försök med att få den att landa, men det blåser så mycket att den rör sig som en stor klock-pendel. Vi åkare sitter bakom klipphällar och håller i oss själva och vår skidutrustning för att inte blåsa iväg. Till slut tas beslutet att en liten rektangulär start-gate ska flygas upp istället. Sedan gick allt väldigt fort. En utav gubbarna från GOPRO vill att jag testkör deras ny LIVE-stream sändare (därav sladdarna jag hade på huvudet). Det rullade på snabbt med åkare, BIB nr 1 Hazel Birnbaum stompar den stora klippan jag tänkt köra vid start, men åkarna efteråt ser jag har svårigheter ned för berget. Jag kände väldig tvekan på min linje, men ca 4sek innan start bestämmer jag mig bara. "NU LOTTEN KÖR DU!" Kändes jättekul! Minns inte så mycket av åket, mer än att jag vart väldigt glad efter stompandet av första stora klippan, minns att jag tänkte "NU LOTTEN TAGGAR DU NER, DROPPAR OCH TAR DIG NER TILL MÅLGATEN". 

Nere i målet blev det en lååång väntan på resultatet, pga tekniska problem, åkare gick i mål och det började gå olika rykten om vem som tagit de högsta poängen. Det var faktiskt lite jobbigt... Jag drog igång mitt 3G på telefonen och försökte få kontakt med vänner som titta på LIVE sändningen. Det var väll först när en vän sände en print screen på resultat-boarden som jag kunde börja fatta något... Sedan kommer sista dam-ski åkaren ned för berget och drar på en klotning, skadar benet (hon mår nu bra), men stämningen gick ned. Stackarn... Jaaa... Sedan blir vi dirigerad till att ta oss upp till publikområdet (på berget mitt emot tävlingsberget). Där uppe är otroligt mycket folk, media, kamror, intervjuer och grejer. Så där i solen och utsikten på de stora bergen körs en jättefin prisutdelning med Svenska nationalsången och allt. Det var kul som tusan och overkligt. Försökte på något vis att vara närvarande, men accepterade att känslorna hade varit hit och dit. 
Ja just. Efter Ashley Maxfield krasch tog tävlingsledningen att framskjuta snowboard+ ski herr tävlingen till tisdag. Så prisutdelningen igår blev en ski dam-show kan man säga! :) Efter middag och en till prisutdelnings- cermoni här nere på torget så var det ju lite fest-stämning här, men knas-jag var så otroligt sugen på att koppla av, så jag badade badkar och körde massage på en foam-roll, sedan la jag mig och somnade lyckligt på duns. :)
Det känns obegripligt att ta en seger i FWT, för det har känts som ett högt ogreppbart mål i så många år. Nu när jag tog en vinst, när jag fick reda på det där nere i målgången så kände jag så starkt att pojkvän, familj, vänner är det enda som verkligen betyder. Den här vinsten är bara ett bevis på att "allt är möjligt". 
PERFEKT, fin värld nå jävulskt! :)

Tack för att du läste / Lotten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar