Taxi? Nej tack,jag går!
 Landade tidig morgon på Östersund/Åre flygplats ute på Frösön. Det hade varit en intensiv resa med bilkörandes ner till Sthlm. Ett väldigt givande möte på Haglöfs huvudkontor och sedan tåg ner till Göteborg. En heldags+ (exklusive natt) aktivitet med resterande teamåkare på Dr Zipe. En timmes sömn på hotell och sedan in på flygplanet hemmåt. Puuh kände verkligen för jämtländsk friskluft och lugn och ro när jag landade.  Så istället för att fakturer en Taxi resa så lastade jag på väskorna och traskade genom Frösö skogen och in till stan. Det regnade som tusan och blåste... Å jag bara garva åt mig själv när jag kämpade fram i skogssnårtet, lera och två otympliga väskor. Jes äventyren är bara runt hörnet! Inne i Östersund möttes jag upp av min bästa vän Erika. En Erika hon bara skakar på huvet å skrattar likt jag! :) Livet ä bra kul om man lever ut!

Otroligt fin helg, otroligt fina damer- RAMUNBERGET

                                                          Elisabeth  & coach Carina

Denna helg välkomnade jag, min coach Carina Vinberg, samt Elisabeth Myhr Werner en grupp privilgerade tjejer/damer/kvinnor upp till Härjedalens pärla, Ramundberget.
 Ett underbart program var fyllt med tid till klättring, vandring, cykling, ridning, spa, goda middagar och viktigast av allt; tid till ro och stillhet...

Första snön var kommen och låg vit runt de högsta bergens toppar. I dalarna började grönskan ge vika för de gulnande färgerna, som i väntans tider gör sig redo för vinter. Svett och puls för att ta sig upp. Upp på fjällens höga höjder. Ramundberget är så otroligt höstvackert, å vackrare blir det, för om några veckor, när träden är mer vit än frost, snurrar liftarna oss upp till vår topp. :)

Hösten säg som bara svisch- men på GOvis

Den här perioden (hösten) är då bra gömers. De ä som så mycke gött som häng i luften; kyla, lugn, dofter, jakt, å en ny jämarns spännande tävlingssäsong. De som suger i hela min skidkropp efter att få utlopp för det som laddas upp nu... Just den här veckan jobbar jag som på Räddningstjänsten här i Funäs, men annars är de rätt mycke allt möjligt som ä på gång. I förrgår hade jag premiär som spinning instruktör, fett jobb. I helgen som va så blev jag riktigt instruerad i orientering, å föll pladask. Wow, en sån sport! Nu idag kom en grupp gäster hit som jag har bokat in i sammarbete med Ramundberget och min coach Carina. Imorgon ska jag hålla ett litet föredrag om -mind fitness- och nu om 6h ska jag sitta på en spinning cykel igen. Sova!   
 Coach Carina med gäng
Coach Carina å hennes klättervän som här klättrar Volvo, men förra veckan (efter 2års hårdträning) klättrade Matterhorn. High five fina damer!
Här är uppe kan man skåda en bild på ett typiskt Funäsumgänge, de börjar mä att man ä två som sitt ute i solen å har de gött. De ser nån som passerar i bil. Tvärnitar å glider ner la mä. Nästa, nästa, nästa gör lika å snart ä halva byn på plats... Utan nån jämarns tidsbokning.
De är höst kära vänner, en otroligt vacker höst. De blåser, de regnar, de yr å far, vår sol han går allt fortare upp å ne. Lugn och ro känner jag här där jag sitt för snön är påväg. Knakandet under skorna, varm chokladen, skidvallandet, isen på sjön, långkalsongerna, eldandet i brasan, backbelysningen, pjäxorna, bygelliftarna, skotern och tystnade...

9/9/2012