Måtto: Våga Vilja, Våga Välja, Våga Vara

Föreläsningar alltså.. Mmm mmm tack till hälso coachen Carina Vinbergs ord.
Åh tack till den grymma gitarristen Rasums Nordmark som kompa sången min efter föreläsningen.

- tips från Funäsdalsbergets egen extremskidåkare

Nu väntar skidsäsongen runt hörnet. Skidläraren och extremskidåkaren Lotten Rapp tipsar om hur du bäst tränar kroppen inför vinterns skidåkning. Läs mer

/ Funäsdalsbergets nyhetsbrev tors 29/9 2011

Sååå nu en ny arbetsvecka på räddningstjänsten

Deltidsbrandman är ju som ett av mina 7 extra jobb och det är ett galet bra jobb när man är så här träningspeppad som jag är nu. Katinka Knudsen och Mattias Wagenius heter ett par telemarkselitåkare som vi har här på byn i Funäs och de är som perfekt att kötta träning med dem två, Nu är de muskelmotorik och kordination på gymmet som gäll.
Tanken å målsättningen är snabbare kunna visualisera sig en ny övning som man tycker är klurig och sedan BANG, så fort som möjligt sätta den.

PÄRUPPTAGNING- de ä nått de!

Uppvärmning-check!
Jag ä laddad-jepp


Sen är de bara tills å plocka tills att landet är tomt, int så svårt när man är 27 stycken som hjälps åt. Ååå jaa, för dig som int förstår dig på de här, så kan jag berätta. Släkten min har i tradition att komma hem till byn en dag i september och plocka upp potatisen. Int för att de ä någon direkt vinningssyfte, utan nästan enbart för att få träffas, surra, kasta mask, se hur barna växer och för att äta riktigt god mat.

Pärupptagningen arrangeras av Sven-Ingvar (mormors bror), han är bonde på heltid. Haha! Gruvade mig nästan för att göra de här inlägget, för jaaa... Jag jobbar ju åt en lapp hemma i Funäs å jaa... Ska man vara ful i munnen i de sällskape då äre BONDE man kallas. Pga den stridiga historia bönder och samer har/har haft på fjällmarkerna. Så man får ju hoppas att man är välkommen tillbaka till jobbet efter de här bondeblods-avslöjdandet. :)
Förrätt,varmrätt, efterrätt & efter efterrättsrätten=tårta
ja nu var de gjort!

GÅRDAGEN var som en riktigt fin CYKELTURNÉDAG

En långkörare skulle de bli på min gamla mtb, och det blev det också. Ett femtimmars cykelpass med bra många höjdmeter, mjölksyra och flås. Men, men, men innan jag riktig kom iväg på passet så blev det att jag cykla förbi en den ena en de andra huset med gamla människor som jag inte sett på länge (med gamla menar jag härliga 80plusare).
 Så fina fikan, och fina surr blev de... 
Anna-Märta, en dam som jag fått många kloka ord ifrån. Hon sa något väldigt fint och bra igår, om sattsningen på extemskidåkning. "Är det en strävan du känner, då är det bara att sattsa, för det är så underbart liv man får leva när man har ett mål som man verkligen, verkligen vill nå."

Hur VACKER kan en TISDAG egentligen bli?

Mina sju olika jobb i sommar/höst har gjort mig lite trött... Men nu har jag just gjort färdigt den tyngsta jobbperioden för år 2011, då det under en och halv månad gått i ett. Från ett pass till nästa pass, å väldigt lite sömn där i mellan. Kände en lättnadens pust när jag var ute och sprang idag, puuuh! Det är alla roliga jobb, men när man inte hinner med att träna, för att man måste sova för att orka nästa pass, då känner man som idrottskvinna att... neeeej, jag vill ge mer till träningen! Men, men, men... Allt som jag får uppleva är jag otroligt tacksam för och formen ska och kommer att vara på topp tills
(säsongens första Freeride Worldtour qualification tävling)




Tännforsen

Min och Mammas DRÖM om ett RAPP-företag

Vart är man SÖNDAGS-SOCIAL?-på FRÄNSTA LÄKTARN!





Så här vet jag ju att det int är överallt, men här i Fränsta där man växte upp så är det IP läktarn man tar sig till, för att vara social en söndag. Surr och titt på Medelpadsk div 5 fotboll, nog så gott, nog så gott, MEN extra gott kryddat blir det när grabbarna tar hem 2-0 vinsten! Jepp hepp å pepp! :) 

GUIDE åt FRANSKA gäster idag, OUI! :)

                paddling Malmagen                         yxkast
lassokast
goo ikastning av mat... näää lugnt, härligt å fint gick ätandet
75 fransoser å fransyskor lyckades vi underhålla på riktigt vis idag, då får man va nöjd, men galet trött är jag i skrivandets stund. Igårkväll kl 21 kom jag hem från Åre-krokarna och jaktvilla-jobbet. Idag var det den här guideningen, och kl 6 imorgonbitti börjar arbetspasset på tåget och jaaa... från Funäs- å till den järnvägen är de 250km sååå jag ska nog börja köra nu om de ska bli nå sova inatt.

Kör hårt, för snart äre skidåk! :)
/ L

PLANERAR MORGONENS LÖPPASS: Höger före bäcken och JAKTPASS 54, vänster innan 32

Jaaa... Nu befinner jag mig på jämtländska fjälljaktmarker igen, ett typiskt livsfarligt område för terränglöpning, om det inte vore för infon jag har i jaktkartorna här... Men men men för säkerhets skull får NEONKEPSEN bekläda min löparskalle, dagen till ära alltså. JIHA up and go!:)

Hur blev det, å hur gick de?--- FUNÄSMULTI 2011

Då var det klappat och klart, andra upplagan av FunäsMulti. Historien till den här tävlingen började nog med att Erika Harlin (tävlingens grundare) fick följa med sin äldre syster Emma Harlin på arrangerandet av Explore Sweden. Jag vet faktiskt inte hur många år Erika höll på med det där, men 2009 berättade Erika med sådant ös -att det här med arrangerande av multisport det var något "utöver det vanliga fränt" att uppleva. Så då hakade jag på tåget. År 2009 gick Explore Sweden (väldigt förkortat) med start i Sundsvall. Sedan inlines, löpning, sedan 300km cykling mot Ljungdalen, där de sedan tog sig upp/ned på Helags, upp/ned på Sylarna, vidare via Storulvån, rafting och grejer ned mot Åre, upp på Skutan, downhill ned för Skutan, upp till Vålådalen mer rafting. Sedan ytterliga en 300km cykling upp till Sollefteå, och från Sollefteå med olika moment ned till Sundsvall och målgång. Jag blev SÅKLART också helt öst på det här så det blev en hel del tävlingar vi hamnade på. Så ifjol när Erika sa, nu jädrans är det dax för mig att kirra en egen tävling här i Funäs, så sa jag SJÄLVKLART ERIKA!
Fjolårets tävling blev så mycket bättre än anat och till årets upplaga så la Erika upp ribban ännu högre, och klaff, klaff det kirrades king med i år med. Fint väder, bra bana och riktigt härligt folk som deltagare. Sååå nu trappar hon upp tankarna för 2012års upplaga, jag ställer upp som hennes bollplank och högra hand. Det här är ju jätte skojs,- köttigt arbete, berg, långa distanser, mycket logestik tänk, kontakter- JAJJEMÄN- ser redan fram emot nästa år.