Knasig LångLöpning ute till fjälls

Med väldigt lite packning på ryggarna lämnade vi bilar och Storulvåns fjällstation bakom oss. Tisdag eftermiddag var det då. Erika, som du ser i bilderna här, hon var jäkligt ivrig (som vanligt), så hon hade startat löpandet några timmar tidigare. Tidsoptimisten jag lyckades spontant få med pojkvännen på en snabbtripp till fjälls, vilket inte var vad han hade tänkt, men bra blev de. Dock hade Björn endast ett par stadsboots och jeans med sig i resväskan, så det fick bli lite Lotten Haglöfs kläder på honom och lite löpardojsshopping. Kitching! Björn fick verkligen upp ögonen för fjällöpning, sprang med oss första sträckan. Spontan hälsade på hans bror (tack Johan för att vi fick finbesöka dig på Blåhammarn), sedan drog han iväg för att hinna till en spelning han hade nere i Uppsala. Nå väl. 
Onsdag morgon lubbar jag och Erika iväg mot norska fjäll marker. Inte helt otippat missade vi vandringsleden och vips så sprang vi offpist/offtrack. Kändes helt rätt, speciellt när vi efter någon mil lubbade ner mot den här sjön.
 En vit gigantisk sandstrand, inte en männsika, 22grader i skuggan, och ja? 
Skandinavisk jällöpning kändes galet att kalla de...
Otroligt lågt vatten här Nedalssjön därav gigantiska stränder
 Stränder efter, stränder efter stränder...
Å geggamojja nå j*vulskt. Sjönk ned till knäna.. 
Eller ja... Ovanför knänaa hamna leran i ett steg och jag satt fast, kände hur jag började sugas nedåt i gamla sankmarken. Skriker "aaa! aaa! AAA!" till Erika, som svar "ta i". Med armar och ben tryckte jag ifrån med allt jag hade, å upp kom jag.
Uddar, efter uddar. Upp över en udde vadande över en vik,
 upp över en udde, vadande över en vik...

 Ni som skuttat å traskat runt Sylarna högre höjder vet att det är bra stenrapplig mark. Om de är mossigt som på bilderna här är man glad, men trots värstings värsta rapplet, så är de inge problem att kuta. Man har en jäkla fördel av att inte ha en stor tung fjällvandringsryggsäck på ryggen. Är man lätt på foten, så hinner en kropp parrera storstenblock. FULL FART! 
I skrivandets stund är det torsdag natt, Erika har begett sig ut på fjället igen och jag har långkört till Fränsta. Det blev bra precis 9mil löpning och på de nu 20mil sen-kvälls-bilkörning, pjuuu nu ska kroppen få sig sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar