Idag på gymmet droppade de in, de tre bröderna Nordlund. 
Deras morfar var självaste Erik. Det finns många historier om den mannen. Den starkaste är kanske den då han en sommardag tog världsrekord nere på Ljungans vatten. När han tog världsrekordet hade han vattenskidat fram och tillbaka på vattnet i mer än 22h. Han var även någon form av internationell chef på alpina FIS och det minne jag har av honom är hans skäggiga leende svischade förbi på glidarcykeln. (Om du vet hur Erik "Demonen" Sunnerheims flin ser ut så var de likt på nå vis= släkt).  

Till historien om bröderna hör även deras mor Eva, en underbar hårding. I tidig ålder hade hon bestämt sig för att bli bäst på skidor, så vid 14års ålder lämnade hon denna by och flyttade upp till Tärnaby, ensam. När hårding Eva väntade tredje sonen träningsinstruerade hon in i nionde månaden och när magen blev för stor för armhävningar då plockade hon fram plintarna och bara armhävade vidare...

Lekt med de tre bröderna har jag gjort sen blöjtiden, för våra mödrar har som alltid skidat ihop. Sen efter blöjtiden har de gått bra många år... men idag stövlade de in bland skrotet å de va så mäktigt att se dem... äldst, mitten och yngst... hockey, träning, skogsarbet och jakt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar