REUNION i ÖSTERSUND

Ikväll samla jag ihop alla goda Östersundare jag kunde komma på för ett underbart häng. Infödda, inflyttade, nyinflyttade och så en som jag, som bara dags visitar lite... Mmm! 10pers poppa upp, bästa virket. Tack alla för kvällen å förnatta.

10May- filming with great HAGLÖFS FRIENDS

The work started at the hotell in Riksgränsen, planing for filming.
The days heli pilot looked really serious¨

 and so did the riders...
planing, planing, planing
 and then 3 really nice runs in perfect night light and light snow.
Here Mattias Hargins
 Filmer: Henrik "Bergman" Anderssom
Bergsguide: Thomas Hallén 

 Per Jonsson


Soon it´s winter again my dear friends, 
and when it comes you will see this HAGLÖFS production.
Now have a great summer! ;)

Flera finhelgsbilder från HAVET

Jag o Björn, hemma hos Elsa och hämtar lite spån på hennes vedbacke. 
Hemma hos Siv och hennes gubbe fick vi sockerkaka å hundmys
  Drog igång min kamera nu, såg att jag har ju också finbilder efter helgen ute på Stora RIsten. En helg med världsfina Björn, och hans fina far. Det är speciellt därute. De som bor därute året är pensionerade yrkesfiskare och de är två generationer äldre än mig och Björn. De lever och har levt så fint isolerat. De gamla syskonen på Risten hade varsina hus liggandes på rad och transporten är hela tiden på vattnet. Hemtjänsten har svävare, för att kunna komma ut under de tider då isen smälter och skotern eller båten inte kan köras. Anledningen till att Björns familj har på ställe på ön är att pappa Lars arbetad som fiskare på 70-talet och blev lite mottagen som en son. Som jag skrev i inlägget igår. Havet är som nå helnytt för mig, men det är ju helt otroligt!

Hur vackert äre ute tills HAVS egentligen?

En helg ute till havs, förberedelse inför sommaren. Planen är att arbeta nu några dagar i maj, juni och sedan blir de sommarlov på riktigt och mycket tid här ute på Stora Risten. Jag är landkrabban, som i hjärtat som älskar berg och har int riktigt förstått de här med havet, men jag känner att den här sommaren kommer förändra ögona mina... 

 
  
Photos: Björn Arnemo

Photos: Björn Arnemo
 
Photos: Björn Arnemo

Fin MMS från fint nytt FAN :)


26 april - 2 maj "UT PÅ TUR" -trip i NORWAY

 Sista måltiden under stugtaket, en massa storkoksgrytor överallt.
 Hot hot hot- stormotivation de till fjordbadande

 Fräsigare gubbar får man ju let efter, just här sitter vi 13personer i en lada. Utanför en rejäl whiteout snöstorm. Kalt som tusan.

Kontrasternas kontraster- å så jämarns glassigt i Eikesdalen
 
Photos: Björn Arnemo
 Go natt

Kl. 23 åkning, sedan blev de hemfärd, som sedan gick vidare mot våren i Stockholm. Vidare till säljsmötet med Haglöfs. Vidare till vintern, filmandet, tävlandet i Riksgränsen. Vidare hit till sommaren i Uppsala där jag befinner mig nu. Tro om jag ska åka vidare nästa vecka till vintern på Helags, å hjälpa samegubben med att vakta ren?. Äää nu är de söndag, nästa veckas planer får tas nästa vecka, nu är nu! 
Ha t gott, hej / Lotten

ThURSDAY HELi in RIKSGRÄNSEN

Halv nio imorse drog vi igång, första molnbanken öst om Riksgränsen såg int så lockande ut. De gick till och med så långt att vi vid elva tiden var redo för att bryta, vi hade int ljus och int snö som vi önskat. Men! skam den som ger sig brukar de ju heta. Vår otroligt goa helichaffis sa optimistiskt. "ä fan vi drar en runda åt sydväst". Å helt rätt hade herr chaffis, för klockan halv sju denna kväll snurrade vi in tillbaka här i Gränsen med riktigt bra film material. Goköttig åkning i x antal branter, utför x antal klippor, riktigt fin kallsnö och riktigt fint ljus. Tack gänget idag, sjukt bra jobbat allihop!

Filmare: Henrik "Bergman" Andersson
Helipilot: Mats Ling
Åkare: Per Jonsson,   Olof Larsson,  Jag
Bergsguide: Andreas Bengtsson