Lotten Rapp´s working schedule 2013

OBS! Detta är hur min kalender ser ut idag (onsdag 20feb)
NYHET: Datum för vårens träningsläger i Ramundberget är nu utlagt

1dec                     Topsport och Lotten Rapp julskyltar, Funäsdalen
10-11dec        Haglöfs Friends Meeting, Stockholm 
12-22dec       Engelberg, Switzerland  
9-14jan          La Clusaz Radikal Mountain  *4, France
29jan             Föreläser på Cosmonova, Stockholm              SLUTSÅLT
30jan-2feb    Engadinsnow 4*, St Moritz, Switzerland 
3feb-4feb       ISPO MUNICH, Germany
5feb-7feb       Träning/fotning, Lech, Austria
9-11feb          Bigmountain Hochfuegen 4* Hochfuegen, Austria
12-19feb        Engelberg, Switzerland
21-27feb              El Dorado Freeride 4* Arcalis and Valnord, Andora
27-3mars       Engelberg
3-10mars             Fotoresa HAGLÖFS, Switzerland  (flyger till Sthlm 2dagar)
5mars                   Föreläser på Cosmonova, Stockholm              SLUTSÅLT
9-10mars        First Track Freeride St Luc Chandolin 3* Chandolin, Switzerland
10-13 mars      Engelberg
14-17mars           HAGLÖFS ARTIC WEEKEND, Riksgränsen
16-18mars            Nendaz Freeride 4* Nendaz, Switzerland
23-24mars            X Over Ride Kitzsteinhorn 3* Kitzsteinhorn Kaprun, Austria
11-14 apr            Lotten Rapps Friiåknings träningsläger, girls only. RAMUNDBERGET 
          apr            Härjedalsmästerskapet i Brattåkning. Funäsfjällen
          maj            NM Skandinavian Big Mountain Championship, Riksgränsen

En 18 FEBRUARI, i traskandets tecken

Igårkväll blev jag rikgtigt fint middagsbjuden hemma hos en snowboard-Ina. Jag tjatade men hon ville inte ha hjälp i köket, så iställer fick jag sitta bekvämt i fotölj och lyssna på en P3 dokumentär. Ett utav de programmen hon redan hört. Ursch va illa berörd jag blev, då det handlade om vår tids värsta våldtäktsman. Berörd blev jag också av de modiga kvinnorna som kliv fram i intervjun och berättade.

Jag blir berörd och jag känner, att jag må engagera mig i detta. 
Det har jag gått och tänkt på idag här bland alptopparna. Jag har också gått och åkt runt i mina pjäxor och upplevt en sån enorm glädje och tacksamhet för mitt liv och hur otroligt jag får leva...

Idag har jag haft besök av Anja Alme Gardli, en otroligt grym skidåkare, som bland annat tog hem en seger i St Moritz för några veckor sedan. Riktigt roligt att hon börjat plugga i Lucern nu, för då kan vi träna ihop jätte mycket!!! :)  

Avslutade denna 18 februari med att köra hem Anja till Lucern, bli bjuden på middag idag igen, fast denna gång hemma hos min multisport kompis Chris Schnider i Zurich. Efter den godmaten rullade jag och bilen min till Zurich flygplats för att hämta en Jesper Rogö som varit hemma några dagar i svea.
Ja, de va jämarns i mig en mäktig 18 februari dag!
/L  

Lotten Rapps FriåkningsTräningsläger 11-14april


‎11-14 april 2013
Träningsläger

Träningspass: Linjeval, flyt, teknik, kontroll
Härjedalsmästerskapet i Brattåkning
Föreläsningar
Fotograferingar
Sponsorkontakter

Boende: Hotelll Fjällgården, Ramundberget
3-rätters middagar, luncher, frukostar
liftkort, skotertransporter, spa
Pris: 1100kr


HOCHFUGEN tävlingen gjord -så ja skriver


2013-02-15 Nu i efterhand är tankarna goda efter tävlingen i Hochfugen. Otroligt fina tävlingsförhållanden otroligt häftigt tävlingsarrangemang. Jag hade valt en hårig linje, hade sent startnummer, snön hade rasat och jag var tvungen att improvisera i mitt åk, pga snön hade ramlat ner där jag hade planerat att landa. Jag tog ett snabbt beslut att hoppa på ett annat ställe, gjorde de bra, fick dock världens högsta puls och efter mitt hopp hade jag otroligt hög fart ner mot målgången. I huvudet slappnade jag av när jag hade stått det och 50m innan mål fick jag ett felskär. svich så var jag borta. Ååå.. att ett tävlingsåk ska gå så fort... Det jag lärde mig denna gång är att jag ska välja enklare linjer, de vinnande tjejerna åkte mycket enklare...

24års KALAStopptur "hemma" i Engelberg

Bästa sambon Janicke arrade en överraskningsfödelsedagstopptur, här när jag kom tillbaka hit till Engelberg. Nästan uppe på toppen av vårt åk, drog hon och Sandra upp en tårta, och i solen satt vi och smaskade. Då kom de ett hurtigt schweiskt hikegubbgäng på fyra snabba gubbar i 60+ åldern och självklart ville de äta godtårta med oss. Mmm! :)

NUMMERLAPP a la fröken RAPP- japp

Wille Lindberg på min nummerlapp (å alla andras:) snajsigt lindberg! :)

Vilodag från tävling--- leder till fina LÖRDAGStankar


Vilodag idag ja (eller ljug jag och tjejerna var ute å drog av tre snabba lunch-puder-åk :). I vilket fall, vi bor i en fint lägenhetshotell, med tre sovrum och ett sovloft. Fyra svenskar, en norska och en australienska. Hochfugen är en liten dalgång och här är bergen är liksom nära. Just just nu är det otroligt vackert, solen skiner, och samtidigt svävar det ner en massa fina stora flingor från himlen. Jag är så otroligt tacksam över att få vara här just nu. Likt en gammal tant har jag senaste timmen legat på sängen och funderat på en massa människor. Tittat upp på bergen och tänkt på morgondagens tävling. När jag tänker på människor så tänker jag först på alla som är riktigt nära, när jag sedan funderat en stund på vardera människa, så fundera jag på människor jag mött som jag kanske nästan har glömt. Hmm... Det poppar ju upp hur många roliga männsikor som hellst. Undra vad hon gör nu, och undra hur det går för honom... När jag är hemma i Sverige och har sådanna här stunder så brukar jag roa mig med att ringa den mest avlägsna person jag kommer på, och som jag gillat längs vägen. Jag ringer den personen, och den svarar först förvånat och sedan övergår förvåningen till glädje. Hellst när jag kommer på en gammal person jag inte pratat med på länge, då blir det en hyperglädje i luren. Å va jag känner för att ringa ett sådant samtal nu! Jajaja, jag är ju i Österrike, så jag nöjer mig med att skicka omtänksamma tankar, hoppas alla har det gott. Nu ska det spaas, sedan tävlingsbergsfokuseras.
God lördag! /L

Jämarns GOD TÄVLINGSuppladdning

Lotten, Hannes, Christine, Adam, Matilda + Carl Johan bakom denna kamera



Efter gårdagskning rullade jag å Matilda in på Lech-hotellets spa, pojkarna Hannes å Carl Johan kokade ihop en korvstroganof. Efter gott ätande sa jag och Matilda hejdå till gänget och körde på sena kvällen hit till Hochfugen. Nu om några minuter börjar åkarmötet. FULL FART! /L

IDAG samernas nationaldag- otroligt vackert sommarklipp fr Mittåhamran

ARTIC WEEKEND 14-17mars

Börjar tagga inför Artic Weekend. Coach Carina Vinberg kommer. Massa sponsrade Haglöfsåkare. Toppturer, föreläsningar, skönt häng och bus, ser jag fram emot!

LECH (närheten av Arlberg, St Anton & St. Christoph)

Har spontant hamnat i LECH med Matilda Rappaport, Adam Widén, Christine Hargin, Hannes Söderlund och en Carl-Johan Sylvan.Landade här efter att  min kära bil gått sönder IGEN och jag kört i full fart med en bilverkstadsgubbes privata bil, upp till ISPO-mässan i Tyskland, hann var där inne på ISPO i ca 15min, hämtade Matilda och sedan körde vi ner hit till Österrike. Ramlade in här i snobbiga skidbyn Lech,i en stor lägenhet som vi delar. Otroligt vacker alpby med vackra hus, butiker, belysningar och åar med broar över.Snön hänger ner från berg och hustak.Bergen och skidområdena är stora och mysstämningen är otrolig. / L

Hard time in St Moritz, REALLY HARD

På denna bild åkare: Jesper Rogö

Fina tjejerna Tone, Anja, Matilda, Hanna
Tänkte att jag skulle ha skrivit lite engelska, för att va lit mer internationell, men huvva vilket tråkigt skrivspråk. Här på St Moritz tävlingen gick de käpprätt åt skogen för en Lotten Rapp, tävlingsmässigt... le samt. Men bästa supporter teamet, fotograf och coach var på plats (Jesper Rogö & Björn Arnemo). Så goda träningspass här endock.
Jag återkommer. 
Hej /L