ÅRE-GÄLLIVARE och sedan åter till fiskevattnen, denna gång de samiska











Anja och Ante jobba mä å driva ren igårkväll/natt,
så jaaa de kom förbi å surra en sväng 


Efter midsommar som var i helgen, blev de direkt-dragning mot arbete i jaktvilla utanför Åre, otroligt fränt ställe, de må jag då säg. Sen mån-tis blev de att hoppa in på sommarens extra arbete nr 6, vilket är att guida på tåg upp till Gällivare, så de blev de till å gö. Sen på tisdagsnatten tjoff mot fjälls å fiskandet. Å idag så lämnade jag pojkarna på fjället, packade ihop min ryggsäck och började löpandet tillbaka mot vägen, men som de var när jag bara hade hunnit nå kilometer å just vadat över en å, så ringer en kollega från Räddningstjänsten och säger att jag ska börja mitt skift tidigare än jag planerat, så jaja.. Int lunk mot vägen, utan kut mot vägen blev de, och framme vid vägen stressat upp med tummen å jes andra bilen stanna uppe på Flatruet å tog mig tillbaka hem till Funäs. Jiha 15min till godo, så äre å va RAPP! :)
 Louise vid jaktvillan                                                   förebilderna på banan
Gällivare station kl 23.45, efter påkörning av den största älgkon
 jag någonsin sett! Tur att de var goa samegubbar ombord, som kunde hjälpa mig å Bosse. Annars hade vi blive kvar på myrmarken, vid Avvakajjo den natten. 

arbete DAGAR innan- KALVMÄRKNING

For this text in english: Team Rider Blog 8848 ALTITUDE
Repareration av gärdet 

Same-gubben ANTE ser över läget på Facebook
En av alla renvaktarstugor
Same-hunden varvar ner i Mittån 

På tisdagskvällen gjorde jag halvtimmes körningen till vägen och plockade upp en fröken Mikaela Nord, EN dirketimporterad fröken, som vart i NordNorge å öst.
...sen vart de till å...reparera stängsle, reparera stängsle, reparera stängsel... Mikaela ropa på mig en gång mellan hammarslagen, å sa "Lotten de här är ju roligt på riktigt, riktigt". Å ja, de tycker man faktiskt om man ä funtad som vi ä. :) 









Snipp snapp, på tre dar, så var de mils långa stängslet i storhagen, plus alla andra hagar å gärdet kirrat å klart inför kalvmärkningen. Som de låter nu så kommer den börja om två veckor, men va som hellst kan hända med väder, vind å tusentals djur, så ja... SÅ närsom från NU kan kalvmärkningsjobbet börja! ...eller ja... int på studs nu, men ganska så nu... jajaja! :)
Utsikten från Antes revaktarstuga, gärdet & Skars

Fisker-i fisker-a






Ibland kan de va som tur att korven ä mä! :) Jajaja...


 Å gissa vem som kom förbi flygande till Fränsta sen? JO! Direkt importerad från Järpen- min fina freeride vän, som jag har som bror, men som het Erik "Demonen" Sunnerheim. Ååå jag tror banne mig att jag lyckades longbord frälsa honom. Kitching!