St Mortiz MIX-blogg-inlägg. Onsdag-till JUST NU!

En liten onödigt suddig bild av onsdagen åkarmöte :)
Svenska BUS pojkS
Före torsdagens START
 Å idag har vi skidat runt som tokar, droppat klippor här å där. Letat ouppåkta åk. 
Man träffar så otroligt många gött inspirerande människor här alltså. Jag är ju en sån som inte riktigt håll koll på vilka som är kändisfolk av alla man surrar mä, men ja... sånt därnt spelar ju ingen roll, då människorna man möter står med båda fötterna på jorden. SÅåå VÄRT!

För oavsett om man vill de eller ej, så blir man lätt som man umgås. Jag relaterar som tillbaka till hur de var att tävla alpint, jag upplevde/upplerver den "världen" som väldigt  mycket mer prestige inriktad å ytlig. Så vad beror de på? Jo! Många osäkra människor som måste hävda sig för att känna att de duger. I en sån grupp blire så mycket svårare att skönt kunna mötas. Nu ska jag int säga att hela alpin "världen" är så, men i jämförelse med Freeride så känn jag en så otroligt stor och underbart härlig skillnad. Kan ha å göra med att folk är äldre här än va man var som junior-alpin åkare.. Men, jag har tyckt mig se de samma bland äldre alpina åkare å. De jag ville komma fram till här är; ATT, här åker man runt, surrat och härligt umgås med några av freeride-världens absolut största namn och de är ju inge knorr någonstans...
Bara härligt rakt igenom! SÅ ska man ha de omkring sig! Mmm mmm!
Kom just in genom dörren här, efter att ha öst runt med de här två järn brudarna.
Clare Burns, USA & Mikaela Hollsten FIN 

Ikväll blir de nattskidåkning, FWT-herrarna Welcome-party och FWQ prisutdelning!
JIHAAA!!!

TUFFT men FOSTRANDE tävlingsåk idag! :)

En jag (Lotten Rapp) hade på dagens start en fin liten 1:a på magen. 
Int för att va taskig mä 1:an, men han va faktiskt int nån king att hänga på sig i ett åk som detta.
Äää fy å huvva får jag faktiskt säga efter idag... 1an å jag känner oss nöjda, men vi var rörande överense om att 0.1  0.2  0.3  0.4  0.5  0.6  0.7  0.8  0.9. hade gärna fått kört före... :)
Summering: Krasch, konvext berg, hittade ändå in på min tänkta gröna linje, isigt, sluchigt (socker snö som bara föll och föll från alla håll), otroligt svår orienterat (skulle uppskatta att 9,5 av 10 startande körde vilse någon gång under åket), hade jag vetat om snöförhållandena innan så hade jag kört en enklare linje längre vänster ut, för där ute var pudret som de lovordades om under gårdagens åkarmöte... jaja! de var tufft som feeen men fostrande som sagt.
JAG Ä NÖJD trots att de blidde krasch, jag är ju HEL! 
Känner dock en väldig oro för en Wille Lindberg som int mindes så värst mycket efter att ha droppat ut den rosa linjen... Huvva!  I övrigt har jag inga skador att rapportera från dagens tävling.
(Jag vet att försäkringsbolag läser bloggar som min, så jag vill tillägga att JA det är extremt en dag som denna, men skadorna är snabbräknade.) Titta på skadorna efter en hockey eller innebandy match, sånna sporter borde ha med namnet extremt i försäkringsbolagens namnbenämningar.

Super FRÄSCH rapport DIREKT fr St Moritz!

Tänkte berätta lite om läget mitt här. Jag anlände hit till Kabinebanehuset (där jag nu ska bo nå dagar), sent i natt. Halv tre tror jag hon var. Imorse så skulle min room maite ut å köra pistmaskin så då hakade jag på upp till berget. Drog av några åk och nu är jag tillbaka här nere i dalen för att klämma i lite tidig lunch, byta till ett par längre skidor och skriva hem till kära mor å far att jag har de såååå bra! Mmm mmm!

Tog mig tid och öppna ett mejl här på data burken å då fick jag se någe fint.
Så här fint skrev FWT presidenten om en mig; "Hope there is a spot for Lotten for the FWQ event. She is a solid skier and deserves a go".  KITCHING PLING, tack för de mr President! :) haha!

Känns fläskigt gött att va här, morgon dis-molnen håller på å lätta å nu ska jag ut å kötta mera!!!
JIHAA!

HÄNG i RenHÄNG, ä gott HÄNG på riktigt de!


JihAAAAAAAAAA! :)
Slit i renhorn ä vad en RENDRÄNG som jag gör, en dag som denna... Den renen ska dit och den andra ska hit, de ä i princip va sysslan ä så här i renskiljningstider. Ååå nu lät de ju som om att de här är en typisk tråkig syssla. Men neeej neej, de här är så galet skoj!  Så skoj att en jag int ens kan hålla sulerna i marken.. Tjohoo, skutt och asgarv. Så kan man sammanfatta en sån här arbetsdag mä samerna! Tjohooo! :)


Farligt härliga typer, en förfärligt jädrans, farligt-HÄRLIG dag! Jihaaa!



Så här platt blev en Mikaela efter att ha legat underst i sån där hög.. :)
Götters hötters ös i RAPPel-rännan (uthuggen av MIG å Jon). Kalle Kax öste på som fan, fick en smärre chock utöver en klippa som var en smula högre än förutspått...

Efteråkarna i dagens Skicross tävling! Mikaela S-Mikaela N- Ja
Patrull Erika blev dagens fjärde hjul, fullgjorde startfälltet i crossbanan. 
Riders Ready- Attention- GOOOOl!! :)

BACK in FUNÄS mä TurChefen!

Äntligen hemma i härliga Funäsdalen. Vad är alla höga alptoppar i jämförelse med en dag i i skogen vid Osthang i Ramundberget? Idag har jag hyrt in en av de bästa skid- och outdoorfotograferna! The one and only turchefen. Coolaste killen som susar runt all björkarna med kamera o blixt i högsta hugg. Det är nästan så att man längtar efter att bli 50+ Då verkar man ju ha det så himla gött.

Ååå ja... för er som har öga så kan ni ju se att föregående textstycke var inpräntat av en sekreterare (mina ord, fast från nån annans fingrar). haha! Så här är läget mitt nu, sent igår kväll rullade jag och min taxichafför (Mikaela N) in här i Funäs, ååå så gött kände man att de va. Sen som de var så visade sig att stugan var helt utfrysen, så sova blev de i en Jon-Es stuga. 
Idag när jag traskade mot backen så stannade en Anders Robertssons bil till och frågade om jag int skulle hänga mä till Ramis istället för åka Funäsdalsberg. Ååå så fick de bli... Å Robertsson (även kallad TurChefen) är int den som är den utan han drog runt bland fjällbjörkarna och blixtrade JÄRNET! :)


Bilder från La Clusaz- FINALen :) Jihaa!!!

Fy jädrans synd att man skulle dra och krascha, men jag är sjukt glad över att jag var en utav de sju som valde att starta från D2 (alternativ 2 starten). HELVÄRD höjdupplevelse för att ta sig till den startplatån! Haha! 
Go pojkarna intervjuas intensivt!

FINALDAGEN var tuff, men jag ger mig INT! :)

Taktiken för idag var att ge gärnet, (för att kunna ta mig vidare till Freeride Worldtour tävlingen i Chamonix). Å de gav jag, FULLT ÖS alltså! :)
Full fart ut från starten, gjorde en sväng i den tjocka socker/isskorpesnön, sen full laddning upp på en kick som tyvärr int vara så snöig som den såg ut. Skidspetsarna rakt in i klippkicken, sen la jag över. En skidan löste ut... Vråla för man vet ju direkt vad en sådan "tabbe" innebär = INGE Chamonix tävling nästa vecka....
Men, men jag fick mycket go feedback på den resterande delen av åkningen och jag vet att de skulle kunna gått... Å skam den som ger sig, jag känner redan pepp för nästa möjlighet till tävling.

Kramar om er igen! :)

Jag VANN dagens kvaltävling La Clusaz RADIKAL MOUNTAIN! Imorgon FINAL!

Så här såg de ut å kändes på starten idag!!


Så här ser de ut inför morgondagen. Gigantiskt berg. Den linje jag har bestämnt mig för att köra, så kommer man behöva repilera ner en 50m kilppa innan man kan börja skidandet. Ååå jag kan som int riktigt förklara, men precis som inför idag så känner jag ingen som hellst rädsla eller press. Jag vill bara ut där, för de känns så lätt å kul! :)
De var alldeles nyss åkarmöte här och folk är visst rädd för finalberget som ska köras imorgon... Hmm. Jag vet int jag, visst de ä ett jäkligt köttigt berg, men det är bara till att i största möjliga mån bara göra åk som är och känns trygga... 
Kramar om er alla där ute! / L

La CLUSAZ är BANNE mig nära nu alltså!!!

Så fint att hinna med att träffa lite fin folk längs vägen. Tisdagen blev tågåkande och Sundsvallhängande med race-barndomsGETBERGETS-SLALOMKLUBBkompisen Louise (som förövrigt har anmält sig till Scandinavian Big Mountaion Championship, Maj 2011) hon kommer att bli sjukt farlig konkurent, så som hon alltid varit... JO DÅ!
 Sen så hanns de mä ett fint onsdagsmorgonbesök hos fröken (som snart är doktor) i hennes lägenhet mitt i Stockholms-smetten. Fin fint! 


Flyg och trix med vidareresa. Är nu på ett hotell i Geneve. Håller på och tittar i olika turlistor hur Reine och Rebecka ska kunna ta sig... De åker ifrån Madesimo (ITA) imorgon och de kommer behöva en förbindelse sista biten Geneve-La Clusaz imorgon.. Hmmm hmmm, int helt lätt att hita...