Det schweiziska EUROPA-CUP laget (alpint). Kom på att de skull bju oss på OSTFONDUE

Räkarns tajkon att de som landslag kånkar runt på fyra fondue karotter, brännare och gigantiska mängder ost, men vi på som var på Villan tackade så klart int nej till en go tajkon hajkonkväll.. 

Tid till TEKNIKtänk, trots gulblå JACKA!

Jäkla king jobb att vara pistör/skidpatrull, må jag säg.
Jag ges ju som gott om tid till att swängar på arbetstid, å då kan de ju bli som en massa teknik tänk som dyker upp i mitt lilla huvud. Har under en lång period nu jobbat med att komma fram med höften mer "över pjäxorna".  Jag vill i min åkning komma fram med höften för att använda den som tyngd, framåt i pjäxan, istället för en vikt överkropp.
Har provat en herrans massa av mina gamla alpina-race övningar med stavar hållandes hit och dit, utan stavar och med rep. Ibland har jag känt "YES", men det här har verkligen varit /och är ett klur arbetat. Nu idag började jag hitta en annan ända på nystanet att dra i. Snörstumpen som jag hitta idag var på ett helt annat ställe. Det var i min skidbredd. Alltså avståndet mellan min fötter. 
Jag är verkligen hyjber yjber teknikanalytiskpedagog. Jag promotar en åkares skidglädje, för att nå utveckling. men men.. Idag när jag fick en smula smalare mellan mina skidor var det lättare att hitta balansen i en mer upprätt/fast innåt lutad position.
Mitt innerknä är en anna go grej jag har tränat mycket på, men de får de skrivas om någon annan dag.

Nu ska de bli storkok i köket, en massa stora matlådor är min målsättningen!



Idag har jag varit en sådan här räkarns bloggare i totalt 2 månader...
46 st inlägg har de blitt! Yehas! De hade jag int trott på om nån sagt för 3 månader sen.
/ L




Jag har gått å blive SKIDPATRULLörska!







.
Jag vet drömmar är så otroligt olika för människor. Jag vet att vissa sånna här tjejer har drömt om att bli  flygvärdinnor, isprinsessor å sjuksköterskor. Jag vet att jag drömmer/ har drömt om att bli helikopterpiloterska, extremskidåkerska och skidpatrullörska. Med extremskidåkningen känns de som ett riktigt gött klivandes framåt var dag. Just denna onsdag blev de dags för ett patrull steg framåt. Detta då jag fick göra mitt första skift. Otroligt gott! Fuffenderar på när jag ska göra mina steg med helikopetrandet,,, hm,,, äsch! En sak, eller ja... Int mer än två steg i taget... :) HOPP!
Hopp!

Istället för afterski # 2

Sist jag sjöng i kör var i Rossland (skidorten het Red Mountain (Kanada)). 
Då va de cowboys med i skrålgänget. Här i Funäs 
joddlar få cowboys ---någe fler samer iställe... Yehaa!


Det var alltså min första övning med Funäs-kören och räkarns va jag gillar sånna här tillställningar. Dels att man får hålla på med musik, men absolut bästa grejen är ju att umgås med massa härligt gammfolk. Den här körledaren kläckte ur sig jädrans massa goa historier från sitt liv. En grej som jag tänkte skriva ner här är vad hans pappa brukade säga till honom. "Hä finns egentligen inga problem. alla har vi själva skapat själv".

Appropå musik, välkommen till min myspace-sida. 
Där har jag en inspelning från, jaaa, 2006 kanske.... 

Varför 1 tallrik, när man kan tugga från 2!?



Räkarns! Tänk bara om man i träningsdagboken skulle börja notera matkasse bärningarna som ett pass. Boken skulle ju som bli smock, smackad! Hmm... tål att funderas på de där...  Ha ha! :)

JAG är/var NOMINERAD i TRANSITION WINTER AWARDS!

Det var en vän som hörde av sig och sa.
-HAR DU INT SETT?

ÅRETS STORABERGSÅKARE
SKIDOR - DAM


Jeanette Hargin
Lotten Rapp
Jana Lindqvist


ÅRETS STORABERGSÅKARE
SKIDOR - HERR


Henrik Windstedt
Kaj Zackrisson
Sverre Liljeqvist










Jag har ju som int någon pejling på vad de innebär jag ä, men gla kan man ju bli endå! :)




For this text in english :
 http://www.8848altitude.com/teamriders/

Längs vägen







Så här började den här fredagen, sedvanligt pannlampekut med en jädrans fullfräsösig tjej. Journalisten, skid-skoleägaren, studenten och gymintstruktören allt i ett (ni hittar henne på http://mikaelas.se/). Sen hem en swäng för frukostätning innan ett nytt kutanfall. Denna gång med ryggsäck, i attack mot skidbacken.
 Hon sa föresten någon väldigt klokt den där människan, att man kan leva ett fullspäckat liv med fullt schema, bara man tar sig tid att leva stunder där emellan allt "göra". Såsom långsam frukost, eller kanske genom att stanna upp i kutandet och tittar sig omkring andas och bara uppleva livet man lever... Åh så fint!!!

Sittandes i sex-stolsliften idag kom jag å tänka på de, j*vulskt ett sånt liv alltså. Mmm mmm mmm! Hur kan de ha blitt så här gött? Funderade och funderade och kom fram till de att de ä ju flax såklart! Från den dagen man föddes har man ju haft räkarns massa flax! Sen tänkte jag som en ny tanke, kanske att man har jobbat riktigt hårt enda sedan man var riktigt riktigt liten? Neej int har väll jag, blev första tanken... Eller är de så? Jo de är nog så, räkarns massa flax och så räkarns massa jobb på olika håll har gjort att jag sitter i den här sex.stolsliften idag.

Yehaa vill jag bara säg!!! Tro när jag ska börja skriva å bete mig mindre flumt då...
hmm tål å funderas på de....  :) haha!

You can also visit (du kan också besöka) :
 http://www.8848altitude.com/teamriders/



Länkar till nylig media





Språnkarns nya HENDRYX-Funk. Nu monterade!


 Förmiddan han bjö på lite trixa å traxa i både i bygg- och skidverksta. Av eftermiddan blev de åk efter åk i ett jäkla ös. Om jag säg så här "till vardags är jag i tanken av att det materiella är int de huvudsakliga för upplevelse", men idag kände jag bara för att vika ner den tanken en smula... Ett par nya funk skidor var precis vad min skidåkarkropp behövde! Mmm Mmm Mmm!

På dagens bilder: Jag, Kalle Kax, David och Erika
You can also visit (du kan också besöka) : http://www.8848altitude.com/teamriders/

EN jag och min livs första REN!

Renen min fick sig en vaccin spruta innan han stack iväg, nu gäll de som bara till att han håll sig frisk, snabb och stark, så att han ork med löpandet om björnen eller vargen vill smaka på honom. Lycka till där uti skoga!

MOT VINTERBETET!

I luften dundrar helikoptern och nere på marken är vi ett 20-tal männsikor som springer på linje genom den snöklädda skogen. Vi springer så fort vi kan för vi vill att  hjorden fortsätter röra sig framåt mot inhängnaden. Man ropar och tjoar, viftar med armar och dirigera. Jag hörde en siffra på att vi hade runt 2000 djur i flocken idag, så det är ett ganska mäktigt ljud som dånar fram mellan träden...


Så här års ska förbereds hjorden på vinter, de ska vaccineras och slaktas ungkalvar.













Dagen avslutas med att vi springer någon kilometer i full fart, passerar Lossen dammen och sen vidare med hjorden över stor vägen som går mellan Hede och Funäsdalen. Å så är en del av storflocken avklarad den befinn sig nu på sitt vinterbete. Imorgon tar vi nya tag, alla djur ska genom vaccination och slakt koll, sen genom skogen och över den stora vägen, sedan är djuren åter ute på de stora vidderna...