Took a group to the top of our MOUNTAIN

The day started with some running with Mikaela in the slope!




...and our day continued with some hard working... :)

A monday!

This monday a was having the first meeting with my accoutant.
I was thinking about one thing when I was sitting in that chair.
 "Funäsdalen, our small little skii resort. The people here Rock's TODALy!"

   










Preparing for Snow- LOGS, LEGS and SNOWMOBILE!



A poem for today
 IF I HAD MY LIFE TO LIVE OVER
OM JAG FICK LEVA OM MITT LIV IGEN
 by
Nadine Stair,
85 years old.



Good Morning, Run!

 





A citation for today
"I red somewherer... how importent it is in life,not necceserly to be strong but to feel strong..."

A tuesday evening in the local swimming POOL

Om man säg så här... Jag gillar int vatten å jag gillar int att bli blöt, men har man bestämt sig för att lära sig slå volt både hit och dit så är det bara till å använda sig av pannbenet man har ovan ögonbryna. Ha ha! Men faktiskt, helt galet trevligt att komma hem hit på byn och bege sig en tisdagkväll som denna, till Fränsta sim- och sporthall.
Träffade på min gamla fotbollstänare som berättade om hur jag som liten kom en söndagskväll till sporthallen på fotbollsträning. Tidigare samma dag hade jag varit i Sundsvall på slalomtävling, där jag hade ramlat och slagit huvudet. På träningen hade jag försökt dölja min yra symtom, bara för att få träna...
Riktiga dumheter, men jag blir int förvånad över historien. Tur att man blir sundare mot sig själv med åren, de säg jag då bara!

Sen träffade jag två goa grabbar i sjuårsåldern. De tyckte att de var riktigt skoj att en stor tjej som jag skuttade runt på trampolinen precis som dom. En utav pojkarna frågade "har du några barn hemma?" och jag svarade att det hade jag inte. Då tittar han på mig och säger med säker blick "det har jag, två stycken, jag är 40år och dvärg". Jag blir tvungen att titta upp och ned på pojken några gånger och när han ser hur jag sitter och funderar, så utropar han efter en lång allvarlig stund "skoja bara!"
 




Halv åtta hos mig, NEJ! Men uppe på Funäsdalsberget...

Mikaela och en jag drog ett morgonpass. Intervallträning uppför berget och kanonerna brummar på å gör marken så fin! Mmm mmm, gott som gör dig glad! :)




Fjällkutning på blötmyra

De här med att köra intervallträning ute på blötmyren är ju en välbeprövad träningsform för skidåkarben, de har man ju gjort allt sedan Gunder Häggs tid och kanske till och med före de ... Det jag kan tipsa om så här i efterhand är ju att lägga dom här träningspassen tidigare på försäsongen. För efter att första snön legat på fjället så kan myrvattnet bli en bidragande orsak till förfrysta stortåar. Har man gått över den gränsen, att man int längre ser förfrysta stortåar som ett problem, då tyck jag att de här är de bästa träningstipset jag kan ge just DIG.


På turen våran idag så dök de ju upp vattendrag som va djupare än några futtiga centimeter och då tänker man ju så här... "Kung nu får vi spänstträning å..." Kortfattat kan jag berätta att den här längdskidåkerskan som var dagens kutkamrat hon kunde hoppa över geggamojjan nere på botten av bäcken, men de kunde int riktigt jag... Ja ja, hä ä väll bara till å fortsätta spänstträna...